Zoeken

Nevens Natuursteen

Nevens Natuursteen is een bedrijf waar alle soorten natuursteen van grondproduct tot eindproduct worden verwerkt. Authentieke vakkennis wordt er gecombineerd met de modernste technologie. Wij werken voor alle regio's: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant ... maar niet alleen in België, ook in Nederland is de Belgische blauwe hardsteen of arduin gegeerd. Wij zijn gevestigd in Denderleeuw (tussen Aalst en Brussel), gemakkelijk bereikbaar via de E40 afrit Affligem, Liedekerke. Of via de afrit Aalst, Ninove, Geraardsbergen.

Contact informatie

Fabriekstraat 24, B-9470 Denderleeuw
+32 53 66 77 761
info@nevensnatuursteen.be

TERRASSEN EN OPRITTEN

BUITENWERK
  Geplaatst op 02/06/2019 04:04     

Niet alle natuursteensoorten kunnen buiten als terras gebruikt worden. Vorstbestendigheid is een absoluute noodzakelijke eigenschap voor een terrastegel. Terrastegels worden blootgesteld aan grote thermische schommelingen. Afkoelen ’s nachts en opwarmen overdag geeft krimpen en uitzetten van de tegels tot gevolg. Dat is tevens de reden waarom het sterk aangeraden is om terrastegels te kiezen in vierkante vormen en liefst niet te groot. Dan vermijdt u problemen tengevolge van het krimpen en uitzetten. Ook de manier van voegen speelt een rol.


Belangrijk is ook dat terrastegels slipveilig zijn. Er wordt dus beter gekozen voor een ruwere afwerking van het oppervlak zoals gehamerd, gevlamd…

De gekozen steen mag ook niet te zacht zijn want die heeft een te lage slijtsterkte.

De dikte van terrastegels hangt af van het gebruik. Normaal is een dikte van 2 cm voldoende. Voor opritten wordt eerder een dikte van 5 cm of meer genomen.

  • terras6
  • terras5
  • zwembadterras
  • terras0
  • terras2
  • terras
GERELATEERDE BERICHTEN