Zoeken

Nevens Natuursteen

Nevens Natuursteen is een bedrijf waar alle soorten natuursteen van grondproduct tot eindproduct worden verwerkt. Authentieke vakkennis wordt er gecombineerd met de modernste technologie. Wij werken voor alle regio's: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant ... maar niet alleen in België, ook in Nederland is de Belgische blauwe hardsteen of arduin gegeerd. Wij zijn gevestigd in Denderleeuw (tussen Aalst en Brussel), gemakkelijk bereikbaar via de E40 afrit Affligem, Liedekerke. Of via de afrit Aalst, Ninove, Geraardsbergen.

Contact informatie

Fabriekstraat 24, B-9470 Denderleeuw
+32 53 66 77 761
info@nevensnatuursteen.be

GEVELBEKLEDING

BUITENWERK
  Geplaatst op 02/06/2019 04:04     

GEVELBEKLEDING

Natuursteen wordt ook heel vaak gebruikt om een deel of een ganse gevel te bekleden. Dit kan zowel exlculsief gebruikt worden, als in combinatie met andere bouwmaterialen zoals de klassieke baksteengevel of in combinatie met houten materialen.


Natuursteen voor gevelbekleding dient vorstbestendig te zijn, zoals een terrastegel. Maar omdat de steen niet rechtstreeks in contact staat met de bevroren ondergrond (zoals wel het geval is voor de terrastegel), is er meer keuze voor deze toepassing.

Voor gevelbekleding dient men dan weer rekening te houden met de poreuze eigenschappen van de steen. Poreusere natuurstenen vervuilen echter gemakkerlijker dan compactere soorten. Als u nabij de zee woont, dient u daarenboven ook rekening te houden met het zandstralen van de gevel door zand en wind. Hardere steensoorten zijn hier dan ook meer aangewezen.

GERELATEERDE BERICHTEN